maanantai 11. huhtikuuta 2016

Häämatkakohde Mauritius / LUX* Grand Gaube


Ajattelin nyt kertoa vähän Mauritiuksesta häämatkakohteena. Kaikki mitä kerron perustuu siis nyt vain omiin näkemyksiini ja kokemuksiini omasta reissustamme. Esittelen samalla meidän hotelli resorttia, jos joku sinne suuntaava saa tämän myötä lisäinfoa :)



Valitsimme hotelliksemme LUX* Grand Gauben. Yksi hotellin valintaan vaikuttanut tekijä oli sen sijainti. Vaikka Mauritius onkin pieni saari, on eri puolilla saarta erilainen ilmasto. Saaren pohjoispuolella on keskimäärin vähemmän sateita saaren keskellä sijaitsevien vuorien takia. Meidän n.11 päivän loman aikana satoi ehkä kolmisen (?) kertaa ja silloinkin sade kesti vain hetken jonka jälkeen paistoikin jo taas aurinko. Etukäteen katselin kauhulla säätietoja jotka näyttivät vähän pahaenteisiltä mutta niitä on turha seurailla. Meillä ainakin oli loistava sää vaikka etukäteen ei siltä näyttänytkään.

Olimme molemmat mieheni kanssa jotenkin mieltäneet koko Mauritiuksen paratiisisaareksi. Joka puolella olisi mielettömiä hyvin hoidettuja valkoisia hiekkarantoja. palmuja sekä upeat puitteet muutenkin. Ajattelin muutenkin sen olevan samantyyppinen kohde kuin kaikki muutkin. Hotellilta voisi helposti lähteä kiertelemään kaupunkia, käydä eri ravintoloissa syömässä ja katselemassa mestoja. Näinhän asia ei kuitenkaan ollut ja tämä on hyvä Mauritiukselle suuntaavien tietää.

Hotellimme oli mieletön hotelli resort. Alue oli iso ja sisälsi kolme (tai periaatteessa neljä) eri ravintolaa, ilmastoidun kuntosalin, tenniskentän, leffateatterin, useamman uima-altaan, monta rantaa, vesiurheilua jne jne. Resort alue oli vimpan päälle hoidettua. Rannat olivat puhtaat, henkilökuntaa piisasi ja palvelu oli loistavaa. Kuitenkin heti kun poistui hotellin alueelta oli näky aivan toinen. Hotelli sijaitsi Grand Gauben kalastajakylässä missä kadun kulmat olivat täynnä roskaa, kulkukoiria vilisi ympäriinsä ja ihmiset asuivat suurimmaksi osaksi peltihökkeleissä tai kesken jääneissä rakennuksissa mistä puuttuivat ovet ja lasit ikkunoista. Hotellin lähialueella taisi olla yksi ravintola ja muutama pieni kauppa. Ei siis todellakaan mitään turistikohteille tyypillistä katua mikä pursuaa ruokapaikkoja, pubeja ja kauppoja.

HINTATASO / ALL INCLUSIVE

Hotellimme hintataso yllätti myös täysin. Ruoka oli keskimäärin 15-35e (riippuen syötkö fish&chipsiä tai hamppariaterian vai kunnon aterian ravintolassa), olut oli n.8e, cocktailit helposti yli 11e. Hyvin pian meille valkenikin että jotain olisi tehtävä ja pian sillä varauksemme ei sisältänyt mitään ruokia (vaikkakin aamiaisen piti kuulua mutta siinäkin oli sitten epäselvyyttä). Jos eläisimme hotellin ruuilla ja juomilla olisi pankkitilit tyhjät jo ennen reissun puoltaväliä ellemme sitten eläisi mahdollisimman niukasti eli toisinsanoen emme voisi vapaasti nauttia reissusta vaan jokainen ostopäätös pitäisi punnita ja miettiä että kannattaako. Hotelli alueen ulkopuolellakaan kun ei oikeastaan ollut mitään niin muuallakaan syöminen ei oikeastaan ollut vaihtoehto. Ja jos olisimme joka päivä lähteneet metsästämään muualta edullista ruokaa olisi siihen mennyt älyttömästi aikaa.

Olimme etukäteen laittaneet hotellille sähköpostia ja kysyneet paljonko all inclusive maksaisi. Tarjous oli 160e/henkilö/päivä!!! Huhhuh, vähän turhan tyyristä meille joten luotimme silloin vielä että voisimme kierrellä eri ravintoloissa syömässä kun luulimme sen olevan mahdollista. Tutustuimme erääseen suomalaiseen pariskuntaan heti reissumme alussa jotka kertoivat että heillä oli tuo all inclusive hintaan 57e/pv/hlö. Totesimme että meidänkin olisi pakko se ottaa, muuten ei reissusta tulisi mitään. Sähköpostilla meille tarjottu hinta 160e/päivä/henkilö oli kuitenkin aivan järjetön summa. Päätimme mennä keskustelemaan aiheesta suoraan paikan päällikön kanssa. Selitin hänelle tilanteen ja helpotukseksemme maniger oli todella ystävällinen ja ymmärtäväinen. Emme ilmeisesti olleet ihan ensimmäisiä jotka olettivat että hotellin lähialueilla olisi paljon valinnan varaa ravintoloiden suhteen :D Luojan kiitos mentiin suoraan päällikön puheille ja onneksi hän oli niin mukava, saimme nimittäin  neuvoteltua all inclusiven 50e/pv/hlö hintaan! :) Laskettiin nimittäin eräälläkin illallisella että mikäli oltaisiin maksettu dinneri sellaisenaan olisi jo se yksi ateria maksanut yli 110e meiltä yhteensä (sisältäen alkupalat, lasilliset viiniä ja vettä).

Vinkki on siis ensinnäkin se että ilman all inclusivea on ihan turha lähteä ainakaan tähän hotelliin. Veikkaan vähän että muuallakin Mauritiuksella on ihan sama homma. Idea on siis että olet ja elät loman ajan pääasiassa resortilla muutamia päiväreissuja mukaan lukematta jos sellaisia haluaa käydä tekemässä. All inclusive on melkein välttämätön jos ei halua tuhlata älyttömästi aikaa siihen että lähtee etsimään muita ruokapaikkoja. Mitä olen äkkiseltään lueskellut muiden matkakokemuksia Mauritiukselta niin tarinat vaikuttaa aika samanlaisilta kuin meidänkin vaikka olisi ollut eri hotellissa. Hotellialueen ulkopuolella ei juuri ravintoloita löydy, uskaltaisin väittää että tuo on tilanne jokapuolella Mauritiusta aika samanlainen.

Kävimme reissun aikana kerran syömässä muualla (kun oltiin taksikuskin kyydillä tutustumassa muualle Mauritiukseen) ja annos maksoi muistaakseni noin 15-18e. Olut oli noin 4e. Hotellimme läheisyydessä sijaitsevassa kaupassa oluet olivat vähän yli euron (juuri muuta suuhun pantavaksi kelvannutta ei siitä putiikista löytynyt :D). Hinnat suurpiirteisiä kun ei ihan tarkkoja hintoja tullut painettua mieleen.

ILTAMENOT

Tiedoksi kyseiseen hotelliin matkaaville se että sen kummempaa iltamenoa on turha odottaa. Iltaisin hotellilla oli usein livemusiikkia, tanssiesityksiä ym. Kuitenkin bändin lopettaessa joskus 22-23 aikaan paikan meno kuoli käytännössä kokonaan heti. Resortilla oli vain yksi paikka illanviettoon joten vaihtoehtoajaan ei ollut. Me ei mitään discoa tai aamuyön tunneille jatkuvaa menoa kaivattukkaan mutta olisimme kyllä toivoneet että edes kaiuttimista olisi jätetty vähän musiikkia soimaan bändin lopetettua. Tuo ravintola/baari meni kiinni vasta klo 1 yöllä mutta porukka liukeni nukkumaan ennen puolta yötä.

Mekin vajaan viikon jälkeen alettiin menemään suoraan huoneeseen ja nukkumaan dinnerin jälkeen eli jo joskus 20-21 maissa ja herättiin sitten kuuden jälkeen aamulla :) Eli mikäli kaipaat yöelämää niin tämä ei ole sinun hotellisi :D Viikonloppuisin hotellilta kyllä järjestettiin bussikyyditys jonnekkin yökerhoon mutta meitä ei tosiaan moinen kiinnostanut niin en osaa siitä kertoa sen enempää. En tietysti myöskään tiedä olisiko meno erilaista eri vuoden aikaan mutta näin maaliskuussa tilanne oli tämä.






HUONE

Maksoimme varatessa extraa että saimme paremman huoneen merinäkymällä. Huone olikin tosi kiva! Hyvin tilaa, iso amme, mukava sänky ja kiva terassi josta tosiaan oli näkymä merelle (joskaan huone ei nyt ihan suoraan rannalla ollut niinkuin ehdin sen mielessäni jo kuvittelemaan. Aamulla ei siis suoraan sängystä päässyt varpaita rantahiekkaan upottamaan ja mertakin sai vähän tiirailla mutta kyllä se sieltä  kuitenkin kivasti näkyi).





RUOKA

Kuten jo mainitsinkin niin resortilta löytyi muutama ravintola (italialainen, aasialainen, mauritiuslainen sekä buffet jossa vaihtui teema päivittäin). Italialaisesta, aasialaisesta sekä mauritiuslaisesta sai lounasta. Illallista sen sijaan sai italialaisesta, aasialaisesta ja buffetista. Illalliselle piti aina tehdä pöytävaraus respasta ellei mennyt buffettiin.

Harmiksemme paikallinen ruoka oli todella mautonta. Söimme kerran lounaan hotellin mauritiuslaisessa ravintolassa joka oli todella tunnelmallinen. Pöydät oli sijoitettu ison puun alle josta roikkui noita liaaneita ja paikka sijaitsi aikuisten uima-altaan kupeessa. Tuo kerta jäi kuitenkin ainoaksi ruuan mauttomuuden takia. Italialaisesta, aasialaisesta ja buffetista sen sijaan sai ihan mielettömän maistuvaa safkaa! Etenkin buffet oli loistava kun ei tarvinnut varauksia vaan sinne sai kävellä juuri silloin kun siltä tuntui ja ruokaa sai lapata juuri niin paljon kun halusi :D Vaihoehtoja oli pilvin pimein ja usein oli ongelma että vaikka yritti ottaa vain vähän mutta kun kaikkea halusi maistaa niin ravintolasta vaaputtiin huoneeseen vatsat pinkeinä ruuasta :D

Pääsiäisenä oli ihan mahtavat jälkiruuat buffetissa. Yksi kokonainen huone oli ilmastoitu ja sieltä löytyi järjetön määrä suklaata! Suklaasta oli tehty jättimäisiä pääsiäismunia, pääsiäispupuja ym. Oli kuppikakkuja, suklaafondue jne. Jestas että olin intsinä!



AAMIAINEN

Aamiaista pakko ylistää erikseen! Älyttömän kattava valikoima kaikkea aina eri mehuista, smoothieista ja hedelmistä pekoniin, suolakaloihin, juustoihin ja munakkaisiin. Jogurttia oli joka lähtöön, löytyi pähkinöitä, myslejä, muroja, puuroa, keittoa. Sitruuna-inkivääri shotteja oli useimpina aamuina, joskin niihin oli lisätty sokeria tai siirappia makeutta tuomaan. Kokki valmisti juuri sellaisen munakkaan kun halusit, toinen paisteli vieressä vohveleita, lettuja ja pannukakkuja. Pöytään tarjoiltiin oma pannu kahvia ja aamiainen nautittiin uima-altaan äärellä kitaristin soittessa vieressä. NOT BAD!!



VESIAKTIVITEETIT

Vesiaktiviteetit kuuluivat hotellin hintaan. Kävimme snorklailuretkellä koralliriutalla, suppailemassa, kajakoimassa ja vesihiihtämässä. Vesihiihtoa en ole koskaan aiemmin testannut mutta VITSI OLI SIISTIÄ!!

Snorklailu piti käydä etukäteen varaamassa mutta muihin aktiviteetteihin pystyi suoraan vaan kävelemään ja vaikkapa pyytämään sen sup laudan. Käsittääkseni myös purjelautoja olisi saanut käyttää mutta mitä katseltiin muutaman menoa niiden kanssa niin jätettiin testaus suosiolla väliin. Rannalla kun ei oikein tuullut niin niiden kanssa meno ei näyttänyt kovin kivalta kun lauta ei liikkunut mihinkään.

Lisämaksua vastaan olisi päässyt myös mm. katamaraani ajelulle. Alueella myös pyöri tiuhaan kauppiaita kauppaamassa lisämaksullisia venereissuja lähisaarille ym mutta emme itse käyneet niillä.



MUUTA

Hotellilta tosiaan löytyi myös tenniskenttä, golfkenttä (vaikken mitään golfista ymmärräkään niin jopa minun silmään kenttä näytti vähän huonosti hoidetulle), ilmastoitu kuntosali, ohjattua ohjelmaa ja vaikka mitä muuta. Eräänä iltana perheen pienimmille oli tarjolla leffateatterilla taikurishow ja joinain päivinä järjestettiin ulkoilmaelokuvateatteri (joissa oli elokuvia vuoroin ranskaksi dubattuna ja vuoroin ilman dubbauksia). Elävää musiikkia taisi olla jokaisena iltana. Spa puolelta löytyi sauna, höyryhuone ja porealtaita. Spa puolelta olisi saanut myös lisähintaa vastaan hierontoja ym hoitoja. Joka aamu henkilökunta piilottaa resortille lasipulloja jollaisen löytäessä saat jonkin yllätyksen. Me löydettiin yksi pullo ja valitsin manikyyrin (kun muut vaihtoehdot oli lähinnä sellaisia etuja jotka jo kuuluivat meille all inclusiven myötä).

Alueelta on myös helppo napata taksi ja lähteä kiertelemään pidemmälle jos kiinnostaa nähdä muutakin kuin hotellin resort aluetta. Taksia ei kuitenkaan kannata ottaa suoraan hotellilta vaan mielummin kysellä hintoja taksikuskeilta jotka tulevat tarjoamaan kyytiä kun hotellilta lähtee kävelemään muualle.

Koska henkilökuntaa oli älyttömästi ja alue oli todella hyvin vartioitu ja aidattu niin rannalle pystyi huolettomasti jättämään kamat jos molemmat halusi samaan aikaan pulahtamaan. Oli ihanan helppoa. Palvelu oli myös ihan loistavaa, joskin huomattiin että vanhemmille ihmisille henkilökunta oli vielä mukavampaa. Heille henkilökunta jutteli huomattavasti enemmän ja käyttäytyi muutenkin jotenkin "läheisemmin". Tai miten sen sanoisi, ikäänkuin henkilökunta tutustui vanhempiin asiakkaisiin paremmin. Palvelussa ei kuitenkaan ole mitään valittamista, aina minulle vedettiin tuoli, laitettin ruokaliina syliin eikä itse tarvinnut vettäkään kaataa.

Voimme siis lämpimästi suositella kyseistä hotellia. Etenkin jos kaipaa rauhallista ja rentouttavaa lomaa upeissa puitteissa missä ei tarvitse huolehtia mistään. Kunhan muistaa ottaa sen all inclusiven ;)
QuickEdit
Jenni
0 Comments

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti