tiistai 21. kesäkuuta 2016

Puolukkainen kvinoapuuro



Olin ystävältäni saanut suosituksen kokeilla kvinoasta tehtyä vispipuuroa. Oli kuulemma älyttömän hyvää ja täyttävää. No ideasta innostuneena kaivoinkin kaapin pohjalta kvinoa paketin pitkästä aikaa esille. Keitin loput kaapista löytyneet kvinoat joista puolet menivät ruokaan ja loput päätin säästää vispipuuro kokeiluuni. 

Kun seuraavana aamuna aloin googlailemaan ohjeita tuohon maittavaan aamiaiseen niin huomasinkin että marjat olisi pitänyt keittää samalla kun keitin kvinoat! No, tämä ei meikäläistä lannistanut vaan päätin tehdä vähän erilaisen version pakastepuolukoilla ja tästä tuli ihan super hyvää! En tiedä mikä määrittää vispipuuron (onko se se koostumus?) mutta en usko että tätä ihan vispipuuroksi voi kutsua. Kutsun itse tätä siis ihan vaan puolukkaiseksi kvinoapuuroksi :)

Määriä en ikävä kyllä oikein osaa sanoa kun vedin itse niin fiilispohjalla. Ainoa minkä muistan oli että kvinoaa tuli noin 1dl kuivana mitattuna. 
Tarvitset:
  • Kvinoaa
  • Puolukoita 
  • Mantelimaitoa
  • Hunajaa
Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan ja anna viilentyä. Jos käytät pakastepuolukoita niin sulata ne ennen käyttöä. Heitä kaikki ainekset sekaisin jonkinlaiseen tehosekoittimeen. Itse koin näpsäkäksi häälahjaksi saadun sekoitinhärvelin johon kiinnitetään sauvasekoitin. Lisäile hunajaa halutun makeuden ja mantelimaitoa sopivan koostumuksen saavuttamiseksi. Koristeluun voi heittää vaikkapa puolukoita ja kookoshiutaleita :)





QuickEdit
Jenni
0 Comments

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti